Receptek
Thai csirke
Mindenkinek vannak ételek amire azt mondja, hogy hát ez ‘comfort-food’, az angolszászoknál a sajtos makaróni tipikusan ilyen, Magyarországon pedig szerintem a rántott hús és a paprikás csirke tanyázik kb. ebben a pozícióban. Meg gondolom a hétvégi húsleves. Mi Levivel kicsit rendhagyó pár vagyunk, mert nálunk a kategória egyik legnagyobb favoritja a thai csirkeleves. Én személy szerint még a corn flakes-be panírozott csirkecsíkokért és a házi svéd húsgolyóért vagyok oda. Nem a gourmetség teteje, de bármikor el tudok belőlük pusztítani egy nagyobb mennyiséget.
Szóval a leves. Az az egyetlen probléma vele, hogy munkába nem jó vinni, mert túl híg, és amúgy is a kínai tészta a végtelenségig dagad, ezért főzés után rögtön meg kell enni. Ezért kicsit változtattam a dolgon tegnap, sűrűbbre főztem – “szószos hús” -, és külön készítettem mellé a tésztát.
Hozzávalók:
A hagymát és a gombát felkarikázom, a paprikát kis kockákra vágom, és a fokhagymát felaprítom. Az olajat felhevítem, átforgatom rajta a húst, és miután kicsit megpirult, hozzáadom az újhagymát és a fokhagymát. Egy-két perc sütés után felöntöm a kókusztejjel, belekeverem a curryt, a mogyoróvajat és a szójaszószt, és 8 percig főzöm. Végül hozzáadom a borsót, a gombát és a paprikát (és ha szükséges, egy kis vizet), és pár perc főzés után kínai tésztával tálalom.
4 fős adag.
A tartalom részben Lillafőz nevű blogról származik!
Szavazás